Головна / Новини / Державна підсумкова атестація з української мови

Державна підсумкова атестація з української мови

VLUU L110, M110  / Samsung L110, M110В 32 групі ДНЗ «ЧУБАРІВСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО» пройшла державна підсумкова атестація з української мови у формі переказу за традиційною методикою. На атестації була присутня Бортнік О. В., заступник директора з навчально-виробничої роботи і асистент Боровик Н. С., викладач зарубіжної літератури, яка й відкрила конверт з переказом: «Лики вінценосних дочок Ярослава Мудрого».

На виконання роботи відводилось 90 хвилин, протягом яких учні сприймали текст, докладно відтворювали його в письмовій формі з урахуванням смислової і структурної цілісності.

На організацію й підготовку учнів до роботи (роздача заздалегідь підготовлених аркушів, їх підписування) відводилось 2-3 хвилини.

Викладач української мови та літератури Прокопенко М. В. зачитала текст, учні уважно слухали. Після цього давалось 3 хвилини для осмислення учнями почутого, вони робили короткі записи ключових слів, основної думки, конкретних фактичних найменувань (прізвища, дати, цифри).

Під час державної підсумкової атестації робота виконувалась учнями самостійно.

Державна підсумкова атестація з української мови була вдалим стартом для подальших екзаменаційних перегонів на отримання атестату зрілості та диплому кваліфікованого робітника.

О.В.Золотарьова , методист

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...