Головна / Спортивні досягнення / Участь в обласній національно-патріотичній акції «Запорозька слава»

Участь в обласній національно-патріотичній акції «Запорозька слава»

IMG_3982 (1)

15 жовтня 2016 року ще до сходу сонця команда ДНЗ «Чубарівський професійний аграрний ліцей» вирушила до міста Запоріжжя  на  живописний о.Хортиця для участі в Обласній національно-патріотичній акції  «Запорозька слава», присвяченій Дню Захисника України. На цю акцію нашу команду запросила Пологівська райдержадміністрація. Організаторами були: Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА,  КЗ « Обласний центр патріотичного виховання молоді», ЗОР Всеукраїнська громадська організація «СПАС»,  ЗОО Товариства сприяння обороні України та ЗОО Товариство Червоного Хреста України.

IMG_3948 (1)Метою акції було: виховання громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності,  моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України як з історичного минулого, так і захисників, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави у боротьбі із зовнішньою агресією.

Перший день змагань розпочався  урочистим відкриттям акції. На галявині, де раніше збиралися козаки, вишикувались 10 команд з Запоріжжя і Запорізької області, серед них і команда ДНЗ « Чубарівський професійний аграрний ліцей». Наші хлопці  дуже ретельно готувались  до цієї акції, вони були вдягнені у традиційні українські вишиванки та сині шаровари з яскравими червоними пасками. В руках хлопці тримали плакат, який команда підготувала для представлення свого навчального закладу. Після привітань від командирів команд, усі дружнім строєм  прокрокували символічним колом пошани.

IMG_3973 (1)Одразу по закінченню урочистого відкриття усі команди  запросили на екскурсію до Історико- культурного  комплексу  «Запорізька Січ», щоб хлопці ще сильніше могли зарядитись духом наших пращурів – козаків. Тут усі фотографувались та слухали  цікаві розповіді про звичаї та побут козаків, а  наш командир Денис Цьопкало дав інтерв’ю репортерам місцевого телеканалу ТВ-5.

Після екскурсії команди дружнім строєм вирушили  до профілакторію «Чайка» ПАО ЗТР для поселення. Розселившись та перевдягнувшись у більш зручне вбрання, наші хлопці разом з іншими командами вирушили на плац,  де кожній команді роздали маршрутні листи, згідно з якими вони повинні були проходити майстер класи та тренінги .

ПРОГРАМА АКЦІЇ НА 15.10.2016рік:

  1. Тренінг «Інженерна підготовка» – тут командам необхідно було за допомогою металошукача, щупа та саперної лопатки знайти та знешкодити протитанкову міну. Наші хлопці Денис Цьопкало, Олександр Самчук та Балабан Микола впорались з цим завданням на відмінно.
  2. Тренінг « Туристична переправа» – тут команди повинні були переміщатись по паралельно натягнутим канатам за допомогою туристичного спорядження.
  3. Тренінг « Збирання-розбирання АК» – тут кращими були Балабан Микола та Цьопкало Денис.
  4. Тренінг « Основи використання засобів хімічного захисту».
  5. Тренінг « Тактична підготовка» – тут команди розділили – 5 чоловік змагались у пейнтбол, а інші 4 чоловіки продемонстрували вміння стріляти з лука та арбалета. У пейнтболі наші хлопці показали справжній командний дух і змогли поцілити всіх супротивників при цьому не втратили жодного свого товариша.
  6. Тренінг « Спеціалізований крос» – тут командам необхідно було пробігти у бронежилеті до лінії вогню, там, за допомогою пейнтбольних маркерів, поцілити у мішень і повернутись бігом на фініш. Тут кращий результат показали наші хлопці Шапаренко Володимир та Самчук Олександр.
  7. Тренінг « Орієнтування на місцевості» – тут командам за допомогою карт необхідно було знайти 7 КП. А потім  намалювати свою карту. Хлопці впорались  з цим цікавим завданням.
  8. Тренінг « Стрільба з пневматичної зброї» – тут командам необхідно було поцілити в мішені,  кращим був Шапаренко Володимир.
  9. Тренінг « Домедична допомога» ( надання першої  долікарської  допомоги.»
  10. Брейн ринг « Історія України».

IMG_4024 (1)Після вечері  під покровом ночі команди грали в захопливу гру «Пошук штабу».  Командам необхідно було знайти безпечне місце для розташування свого генерала разом з прапором, там вони його ховали, а самі вирушали на пошуки генералів противників, щоб викрасти у них прапор та віднести його в штаб. Описати усі емоції, які виникали під час  проходження цієї гри нереально, вони просто переповнювали всіх, хтось з радістю кричав після знайденого прапору противників, хтось переживав, що недостатньо ретельно сховав генерала своєї команди, байдужими після цієї гри не лишився ніхто. Тут хлопці відчули себе справжніми розвідниками  і охоронцями, а генерали з завмиранням серця  тремтіли від кожного стороннього шелесту.

Закінчився день змагань в фойє одного з корпусів  профілакторію, тут команди повинні були представити свій навчальний заклад і себе. Наші хлопці показали номер художньої самодіяльності – танець « Лебеді» та у віршах розповіли про себе та свій ліцей.

Ранок наступного дня розпочався зарядкою на основі традицій «СПАС».  Діти разом з представниками команд створили коло,  в центрі якого стояв козак і показував вправи, а всі їх повторювали. Зарядившись енергією сонця, команди вирушили на сніданок.  Після сніданку розпочались нові тренінги та майстер класи.IMG_4173 (1)

ПРОГРАМА АКЦІЇ НА 16.10.2016рік:

  1. Козацькі вправи «Штовхач»
  2. Фланкування шаблею
  3. Козацьке бойове мистецтво «СПАС»
  4. Боротьба на поясах
  5. Лава на лаву.

Найбільш  емоційною була квест-гра «Козацький скарб». Тут необхідно було по черзі відшукати 12 підказок, за допомогою яких знайти місце, де був захований скарб. Наша команда змогла впоратись з усіма труднощами цієї гри і першою знайшла  скарб.

Змагання закінчились, усі команди вишикувались на плацу для оголошення результатів акції. Багато теплих слів та привітань  організатори акції висловили в адрес нашої команди. Усі були нагороджені грамотами та сертифікатами. Хлопці втомлені та задоволені ділились своїми враженнями та сподіваннями,  що наступного року знову зустрінуться, щоб пережити всі емоції  ще раз!!!

Керівник фізичного виховання

В.С.Островська

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

IMG_20211012_120534

Козацькі забави

12 жовтня у Вільнянському відділенні пройшли спортивні змагання «Козацькі забави» до Дня ...