Головна / Новини / Квест до Міжнародного дня рідної мови

Квест до Міжнародного дня рідної мови

я обираю українську

«Мови – це важливо», – такий вислів обрано ЮНЕСКО гаслом Міжнародного дня рідної мови. Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітнього розвитку кожного етносу.

IMG_20210218_092830_resized_20210218_05384735718 лютого 2021 року в Федорівському центрі професійної освіти відбувся мовний квест. Команди «Щаслива сімка» та «Розумники» пройшли маршрутом п’яти станцій «Мовне асорті», «Чарівна фразеологія», «Наголос – душа слова», «Я – редактор» та «Інтерактивна». Здобувачі освіти мали змогу перевірити свої знання з морфології, орфоепії, фразеології, лексики, стилістики, змагалися в кмітливості, вчилися працювати в команді. Допомагали й оцінювали на маршруті педагоги Алла Шепель, Світлана Нечет, Ольга Тимошенко, Світлана Селімова. Перемогла дружба. «Розумники» дали більше правильних відповідей, а команда «Щаслива сімка» були вправнішою та швидшою.

Подяки за активну участь у квесті до Міжнародного дня рідної мови одержали Олександр Шаповал, Максим Яланський, Владислава Резнікова (6 група), Ілона Калабух, Ольга Долгодворова, Кирило Тараскін, Дмитро Калініченко (95 група).

                                                                           Наталія Остапчук,

                                                                           викладач української мови

Про user

user

1 коментар

  1. Надежда

    Заклади освіти Чернівецької області у рамках святкування Міжнародного дня рідної мови долучилися до написання «диктанту єдності» Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – мова.

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

IMG-23c6ec29b0a4b3f51e506acee57fde1a-V

На порозі професійних буднів…

15 лютого у Федорівському центрі професійної освіти відбувся захист дипломних робіт у ...