Головна / Методична робота / Інноваційна діяльність / Популяризація досвіду роботи викладача як умова створення інноваційного освітнього середовища

Популяризація досвіду роботи викладача як умова створення інноваційного освітнього середовища

Шепель сертифікатУпродовж своєї педагогічної діяльності кожен викладач постійно розвивається, збагачується новими прийомами,  засобами, знаннями та вміннями адже розвиток суспільства не стоїть на місці, і нові реалії вимагають постійного навчання та вдосконалення в першу чергу вчителя.  Усі його надбання є елементами загальної культури педагога  і формують його педагогічний досвід.

Важливим аспектом у педагогічній діяльності є популяризація викладачем свого досвіду роботи, що є джерелом розвитку всього освітнього середовища.

Протягом роботи в нашому центрі метою моєї діяльності є підвищення свого теоретичного та методичного рівнів, професійної майстерності та компетентності, поширення знання про новітні технології.

Саме такою технологією для мене стала технологія майндмеппінг, яка лягла в основу мого педагогічного досвіду. Вважаю, що застосування інтелект-карт в навчанні  може дати величезні позитивні результати, оскільки здобувачі освіти вчаться вибирати, структурувати і запам’ятовувати ключову інформацію, і  відтворювати її в подальшому. Розумові карти допомагають розвивати креативне і критичне мислення, пам’ять і увагу, а також зробити процеси навчання цікавішими і результативнішими.

IMG_2557У процесі моєї  роботи було розроблено  методичні рекомендації«Використання технології майндмеппінг на уроках математики» (2018 р.) та посібник «Використання технології майндмеппінг під час вивчення теми «Похідна та її застосування» (2021р.).

Але накопичення власного досвіду без популяризації його серед освітнього середовища є, певною мірою,  педагогічним егоїзмом. Тому велика вдячність НМЦ професійно-технічної освіти в Запорізької області за можливість унести свою лепту в формування інноваційного освітнього середовища нашої держави.

Можливість познайомитись із моїм досвідом отримали учасники обласного семінару-практикуму викладачів математики в 2018 році,  де мною було презентовано власні розробки та проведено майстер-клас зі створення власної інтелект-карти.

19ea11e40a3ffae722bba80b1531a3a5_1440x1868.3752860412895a211f51aea44853514e865b0cdf03_340x468.71428571429У 2019 році моя робота«Використання технології майндмеппінг – ефективний засіб підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників» брала участь у конкурсі тематичної номінації «Упровадження інноваційних освітніх і виробничих технологій» на Х-ій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» та ІХ-тій міжнародній виставці освіти за кордоном «World Edu», за що наш заклад  нагороджено дипломом учасника Х Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти-2019».

429828262021р.виступила співтренером онлайн-майстерні  для викладачів математики та фізики, під час якої педагоги професійно-технічної  освіти познайомились із засобами створення інтелект-карт, способами їх використання на різних етапах уроку.

6589784654896Лютий 2022р. – спікер  у міжрегіональному круглому столі на тему: «Карти знань та шляхи їх використання у навчальному процесі».

564864666Грудень 2022р. –  спікер онлайн-семінару викладачів фізики й астрономії закладів професійної (професійно-технічної) освіти Запорізької області

Сподіваюсь: кожен учасник цих семінарів, виставок та круглих столів візьме в свою скарбничку цю універсальну технологію, що не лише урізноманітить викладання їх дисципліни, а й дозволить візуалізувати та структурувати великі об’єми інформації.

А.А.Шепель викладачка вищої категорії

фізики та математики,

старший викладач

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...