Головна / Новини / Вшанування пам’яті Героїв Крут

Вшанування пам’яті Героїв Крут

6451322+4123

29 січня 1918 року відбувся бій, який ще досі оповитий таємницями і легендами, коли 290 студентів із Києва стали на захист незалежності України у бою із більшовиками під залізничною станцією Крути.

Ця подія довго замовчувалася радянською владою, а всі документальні свідчення про неї були знищені. Навіть могили загиблих героїв були зруйновані більшовиками у 1934 році.

Зі здобуттям незалежності Україна поступово повертає із забуття імена справжніх своїх героїв, а не нав’язаних нам радянською владою. І такими героями, беззаперечно, є студенти, захисники Києва, які зустріли ворога під Крутами, щоб не пустити його до столиці ще зовсім молодої тоді держави.

Сьогодні ми згадали про їхній подвиг та самопожертву в ім’я вільної незалежної України, багатьох вразила їхня рішучість і сміливість, адже кілька сотень зовсім молодих і майже беззбройних юнаків виступили проти досвідченого і добре озброєного ворога, який до того ж в 10 разів переважав їх чисельно.

Подвиг цих юнаків довго перебував у забутті, і ми зобов’язані пам’ятати про відважних хлопців, які не вагаючись пішли на захист своєї країни.

Павелко В.Ю., викладач

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...