Головна / Новини / Берегиня роду українського

Берегиня роду українського

AuaZcgWd2v0

«Берегиня роду українського»

Панно Щастя в хату. Назаров Ілля  Федорівський центр професійної освіти.jpgтаку назву має обласний конкурс – виставка дитячої творчості в рамках Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю народного мистецтва «Смарагдові витоки», організатором якого є  КЗ «Запорізький обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді».

Долучилися до участі у конкурсі і здобувачі Федорівського центру професійної освіти. Тривала творча робота не один день. Учасники намагалися втілити у власні шедеври українські мотиви та колорит декоративно-ужиткового мистецтва, що стимулювало розвиток творчого пошуку, художнього смаку при виконанні робіт з використанням традиційних матеріалів і технік.

Марія. Печерська Анжела Федорівський центр професійної освіти.jpgНа конкурс представлено головну ляльку «Берегиня центру», яку виготовили здобувачі освіти на заняттях гуртка «Дзвін».

Лялька – оберіг Берегиня посідає  шановне місце у музеї «Берегиня» Федорівського центру професійної освіти.

Образ  створений на основі краєзнавчої та пошукової тематики з використанням символічних кольорів. В одязі ляльки переважають кольори білого та синього кольорів. Вишиванка та фартух оздоблені вишивкою калини у чорному (журба) та червоному (любов) кольорах.

Коса виплетена з традиційного українського матеріалу нитки бечівки, голову прикрашає віночок з жовто-блакитних квітів і калини.

В руках у Берегині сніп з колосків пшениці та соняшник – як символ щедрого врожаю з ланів Федорівського центру професійної освіти.

Марічка. гурток Берізка Федорівський центр професійної освіти.jpgБерегиня центру загалом уособлює мирне щасливе життя українського народу, добробут у родині, щастя у країні.

Візьмуть участь у конкурсі і роботи у вигляді традиційних українських оберегів (ляльки, домовики, панно та ін.), а саме: берегиня Марія, яку виконала Анжела Печерська ( 3 курс, група №86), берегиня Ольга – робота Єлизавети Дикун (3 курс, група № 86),  панно «Щастя в дім» та домовик Доброта (Ілля Назаров, 1 курс, група №6). Завітає на конкурс і домовик Панас, козак Василь, маленька Марічка аби зачарувати журі оригінальністю задуму та емоційністю образів.

Бажаємо творчим особистостям та  їхнім оберегам стати переможцями!

Світлана Балак, бібліотекар

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...