Головна / Новини / «Край, в якому я живу»

«Край, в якому я живу»

DSCF0307 Саме таку назву мав конкурс екскурсоводів музеїв серед навчальних закладів Запорізької області. Презентувала музей «Берегиня» на обласному рівні учениця третього курсу Карина Єрмакова (професія кухар, кондитер) ДНЗ «ЧУБАРІВСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО», бо саме вона і стала переможницею заочного етапу обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів  військово-історичного напряму.

Музей «Берегиня» працює з 1988 року і є своєрідним оберегом історико-пошукової спадщини рідного краю, оформлений на основі матеріалів краєзнавчо-пошукової роботи учнів та працівників навчального закладу за сприянням мешканців мікрорайону.

За роки існування музею створено експозиційні розділи: «Вони визволяли наш район в роки Великої Вітчизняної війни», «Моя земля – земля моїх батьків», «Трагічні сторінки історії», «Місце служби – Афганістан», новостворений розділ «Герої поруч з нами» та інші. Традиційно, кожного року Рада музею «Берегиня» організовує тематичні екскурсії патріотичного спрямування, діє згідно статуту і плану роботи навчального закладу.

Саме в музеї проводяться зустрічі з учасниками локальних воєн, військовослужбовцями зони АТО,  уроки Мужності, Години Слави та ін. Саме тут можна ознайомитись з історією нашого рідного краю, експонатами музею і стати учасником створення Книги Пам’яті чи переможцем конкурсу на кращий експонат.

На конкурсі екскурсоводів презентували екскурсію «Хоробрі серця», яка відбулася у музеї в рамках проекту «Герої поруч з нами», залучивши  до неї гостей ЦЕНТРУ, учасників АТО,  наших захисників Андрія та Альону Боровик.

У ході екскурсії екскурсоводи знайомили присутніх з подіями, що відбуваються на сході нашої держави, гортали тривожні сторінки чорних дат історії України, читці декламували поезії, літописці систематизували матеріал, біографи готували запитання гостям.  Поповнилася експозиція новими експонатами, які подарували захисники, а це була балаклава, шеврон, рукавички та уламки від снарядів.

То ж, створивши презентацію «Хоробрі серця» ми і вирішили взяти участь в обласному конкурсі екскурсоводів, яка відбулася на турбазі «Дніпрянка» КЗ «Центр туризму» ЗОР.

диплом музейДо нашої уваги була представлена виставка краєзнавчої літератури, презентація Запорізької обласної організації спілки краєзнавців України та інші цікаві моменти. Потім була продовжена робота в секціях: «Історія населеного пункту» та «Військово – історична».

Карина  Єрмакова мала за мету ознайомити журі та присутніх з презентацією «Хоробрі серця» та відобразити екскурсію вже на очному етапі.

В результаті чого посіла призове третє місце.

Завдяки участі в обласному етапі конкурсу екскурсоводів «Край, в якому я живу» у молоді сформувалася думка щодо бережливого ставлення до історії, духовної спадщини нашого народу, а значить і удосконалиться зміст, форми, засоби музейної роботи у навчальному закладі.

Воєнні далі за плечима…

І на волоссі пил доріг

З нас кожен землю берегтиме,

Як батько й дід її беріг.

Григорій Лютий

Світлана Балак

бібліотекар

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

IMG-23c6ec29b0a4b3f51e506acee57fde1a-V

На порозі професійних буднів…

15 лютого у Федорівському центрі професійної освіти відбувся захист дипломних робіт у ...