Головна / Виховна робота / «Живий ланцюг» єдності, ланцюг пам’яті, дружби і порозуміння

«Живий ланцюг» єдності, ланцюг пам’яті, дружби і порозуміння

2022-01-28_10-49-51 У Федорівському центрі професійної освіти  відбувся урочистий захід, присвячений Дню Соборності України. Це свято в нашій державі  відзначається згідно Указу Президента України від 21 січня 1999 року на честь визначної історичної події –Прийняття Акту Злуки ЗУНР (Західноукраїнської Народної Республіки) та УНР(Української Народної Республіки) 22 січня 1919 року.

В ході урочистостей учні Центру та викладач історії Лук’янець Т.В .розповіли  присутнім про історію боротьби українського народу за свою незалежність , за об’єднання в єдину Українську державу.

2022-01-28_10-51-23Документальні кадри  з Софіївської площі у Києві 22 січня 1919 року , де проголошувався Акт Злуки двох держав , допомогли поринути у вир визначної історичної події, проникнутись   почуттям гордості та єднання поколінь.

 Боротьба за реальне втілення  в життя ідеї єдиної української держави була довгою і жертовною.

В далекому 1919 році українцям не вдалося відстояти свою єдність. Наступні покоління українців виборювали свою незалежність та єднання в боротьбі з радянським режимом, втілюючи в життя ідеї Cоборної України. На вшанування Акту Злуки ЗУНР та УНР в січні 1990 року патріотичні сили України об’єдналися в «живий ланцюг» між Києвом і Львовом,як символ духовної єдності людей східної та західної України.

2022-01-28_10-48-27На вшанування цієї події здобувачі освіти Центру, взявшись за руки, створили свій «живий ланцюг» єдності, ланцюг пам’яті, дружби і порозуміння.

Викладач звернула увагу присутніх на те, що  сила нашої держави в єдності українських земель,в єдності громадян-патріотів,які мають високий рівень національної свідомості, знають і шанують свою історію та культуру.Під час заходу здобувачі освіти  продемонстрували ці якості, взявши участь в інтерактивній вікторині.

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...