Головна / Виховна робота / Екскурсія на «Кам’яну могилу»

Екскурсія на «Кам’яну могилу»

DSC_0063

Традиційно учнів першого курсу Державного навчального закладу «ЧУБАРІВСЬКИЙ ЦЕНТР ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ»  адміністрація навчального закладу та учнівська профспілка відправляють на екскурсію. Цього року учнів було вирішено повезти в Національний історико-археологічний заповідник «Кам’яна могила».

День був вибраний досить вдало, адже саме 10.09. 2017 року виповнюється 9 років, як заповіднику надали статус «Національного», а 09.09.2017р. вперше, за наказом Міністерства культури і туризму, відзначається Всеукраїнський день степу, тому, крім екскурсії, ми потрапили ще й на святкування.

DSC_0619Спочатку учні відвідали музей, де побачили багато археологічних знахідок, що були на Кам’яній могилі. Це і зуб мамонта, якому близько мільйона років, і давні знаряддя праці, і зброя первісних мисливців. Але найцікавішим було мистецтво наших пращурів, які залишили пам’ять про себе в печерах Кам’яної могили. Ми побачили, як удосконалювалася техніка давніх художників від схематичних малюнків у вигляді рисочок та паличок до масштабних сюжетних зображень.

DSC_0698Далі ми відправились на саму Кам’яну могилу, де дізналися різні версії щодо її утворення, про народи, які жили у цій місцевості, а також про сакральне значення цієї природної пам’ятки для нинішніх язичників та іновірців. Яких до речі, ми теж там побачили під час проведення їхніх ритуалів.

Потім на нас чекало саме святкування ПЕРШОГО Всеукраїнського Дня степу. Ми поринули в атмосферу скіфського племені, яке кочуючи степом, пасло свою худобу, відбивалося від нападників й атакувало саме. Це все супроводжувалося звучанням бубнів, барабанів та горнів. Потім почалася інтерактивна програма, де діти могли спробувати повправлятися зі скіфським щитом, мечем та луком, а також побачити реконструкцію давнього бою.

На жаль, час у нас був обмежений, а дорога дальня, тому ми не дочекалися закінчення свята. Але й те, що встигли побачити, нас дуже вразило і сподобалося.

З нетерпінням чекаємо нових поїздок.

Вікторія Бортнік, учениця групи №72

  

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...