Головна / Бібліотека / Відкриття книжкової виставки «Мова барвиста»

Відкриття книжкової виставки «Мова барвиста»

DSCF7830

Буква до букви – слово вродилось

Заусміхалось, заколосилось

Серце зраділо слову, як брату,

Слово – це щастя, слово – це свято

Немає жодного українця, який би не був зачарований мелодійністю, душевністю нашої мови. І тому, з нагоди Дня української писемності та мови, у бібліотеці ДНЗ «Чубарівський професійний аграрний ліцей» відкрилася книжкова виставка «Мова барвиста».

Перш за все, було згадано Тараса Григоровича Шевченка, який став основоположником української літературної мови, адже він мріяв про щасливе майбутнє свого народу й закликав до боротьби, заповідаючи нам:

Свою Україну любіть,

Любіть її во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть!

Леся Українка… ЇЇ любов до України така велика, така неосяжна, що Леся нареклася її ім’ям. Як і для Тараса Шевченка, вона для неї – Мати, і вона для неї також прагне щастя.

До найдостойніших синів України належить Іван Якович Франко, наш Великий Каменяр. Адже у його серці завжди яскравим полум’ям горіла любов до рідної землі, до Вітчизни.

У поетичний вінок України вклали свої, сповнені синівської любові, поезії Володимира Сосюри, Василя Симоненка, Максима Рильського, Василя Стуса, Олександра Олеся та інших справжніх синів та дочок матері – України, поклавши до її ніг свої люблячі серця.

А допомогли поринути у чарівний світ української мови ведучі  книжкової виставки – мовознавці: Надія Оліфан та Надія Кравченко, учениці 2 курсу, професія «Кухар; Кондитер».

Світлана Балак

бібліотекар

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...