Група 16Т3
Хімія
Заняття № 43
Контрольна робота № 4
1.Яке волокно є природним?
А вовна; Б нітрон; В лавсан; Г триацетат.
2.Яке волокно є штучним?
А бавовна; Б віскоза; В капрон; Г нітрон.
- Яке волокно добувають прядінням з розплаву?
А вовна; Б віскоза; В триацетат; Г капрон.
4.Яке волокно має білкову природу?
А бавовна; Б вовна; В лавсан: Г нітрон.
- Порівняйте властивості; а) вовни й капрону
- Укажіть назву спирту, естерами якого є жири:
А етанол; Б метанол; В гліцерол; Гсорбітол.
- Який продукт містить значну кількість насиченого жиру?
А страусине м’ясо; Б соняшникова олія; В яблучний сік; Г свиняче сало.
- Якою має бути середня норма (г) білка в добовому раціоні дорослої людини?
А 30-40; Б 100-120; В 200-250; Г 500-580.
- Яким (у середньому) має бути співвідношення за масою спожитих білків, жирів і вуглеводів у раціоні?
А 1:1:4; Б 4:1:2; В 1:2:4; Г 1:3:2.
10. Порівняйте хімічний склад тваринних жирів і олій.
11. Яка харчова добавка є консервантом?
А хлорофіли; Б каротини; В аскорбінова кислота; Г молочна кислота.
12. Яка харчова добавка є стабілізатором консистенції?
А кальцій карбонат; Б кармін; В лимонна кислота; Г агар.
13. Яким матеріалом є целулоїд?
А природним, Б синтетичним, В штучним, Г будівельним
14. Які компоненти надають пластмассам еластичності
А наповнювачі, Б антипірени, В барвники, Г пластифікатори
15. Класифікуйте хімічну реакцію синтезу поліетилену з етилену
А полімеризація, Б поліконденсація, В гідрування, Г дегідрування
16.Укажіть здатність полімерів багаторазово розм’якшуватися і тверднути внаслідок нагрівання і наступного охолодження
А термореактивність, Б термопластичність, В терморегуляція, Г термодеструкція.
17. Порівняйте штучні й синтетичні полімери
18. Природний каучук – це
А термопласт, Б еластомер, В пластмасса, Г гумма
19. Яке дерево є джерелом натуальноо каучуку
А гевея, Б береза, В яблуня, Г клен
20.Укажіть матеріал, що є продуктом вулканізації природного каучуку
А пластмасса, Б поліхлоропреновий каучук, В полібутадієнстирольнй каучук, Г гумма
21. Яке призначення хлоропренового каучуку
А загальне, Б спеціальне, В ексклюзивне Г таємне
22. Яка речовина є вулканізувальним агентом
А кисень, Б вода, В сірка, Г вуглець
23. Порівняйте властивості каучуків загального і спеціального призначення.
24.Яким кодом позначено барвник
А Е 100, Б Е 200, В Е 600, Г Е 900
25. Встановіть відповідність між технологічними функціями харчових добавок і Е – числами
1. Антиоксидант А. Е 450
2. Емульгатор Б. Е 500
3. Стабілізатор консистенції В.Е 700 – Е 800
4. Розпушувач Г. Е 300
Д. Е 400
Виконати письмово