Головна / Урок / Група 16Т3 Хімія Заняття № 43 Контрольна робота № 4

Група 16Т3 Хімія Заняття № 43 Контрольна робота № 4

Група 16Т3

Хімія

Заняття № 43

Контрольна робота № 4

 

1.Яке волокно є природним?

А вовна; Б нітрон; В лавсан; Г триацетат.

2.Яке волокно є штучним?

А бавовна; Б віскоза; В капрон; Г нітрон.

  1. Яке волокно добувають прядінням з розплаву?

А вовна; Б віскоза; В триацетат; Г капрон.

4.Яке волокно має білкову природу?

А бавовна; Б вовна; В лавсан: Г нітрон.

  1. Порівняйте властивості; а) вовни й капрону
  2. Укажіть назву спирту, естерами якого є жири:

А етанол; Б метанол; В гліцерол; Гсорбітол.

  1. Який продукт містить значну кількість насиченого жиру?

           А страусине м’ясо; Б соняшникова олія; В яблучний сік; Г свиняче сало.

  1. Якою має бути середня норма (г) білка в добовому раціоні дорослої людини?

А 30-40; Б 100-120; В 200-250; Г  500-580.

  1. Яким (у середньому) має бути співвідношення за масою спожитих білків, жирів і вуг­леводів у раціоні?

         А 1:1:4; Б 4:1:2; В 1:2:4; Г 1:3:2.

10. Порівняйте хімічний склад тваринних жирів і олій.

11. Яка харчова добавка є консервантом?

         А  хлорофіли;  Б  каротини;  В аскорбінова кислота;  Г  молочна кислота.

12. Яка харчова добавка є стабілізатором консистенції?

   А кальцій карбонат; Б кармін; В лимонна кислота; Г агар.

13. Яким матеріалом є целулоїд?

А природним,    Б синтетичним,    В  штучним,  Г будівельним

14. Які компоненти надають пластмассам еластичності

     А  наповнювачі,  Б антипірени,    В барвники,   Г  пластифікатори

15. Класифікуйте хімічну реакцію синтезу поліетилену з етилену

А полімеризація, Б поліконденсація, В гідрування, Г дегідрування

16.Укажіть здатність полімерів  багаторазово розм’якшуватися і тверднути  внаслідок нагрівання і наступного  охолодження

А термореактивність, Б термопластичність, В терморегуляція, Г термодеструкція.

17. Порівняйте штучні й синтетичні полімери

18. Природний каучук – це

     А термопласт,  Б еластомер,  В пластмасса,  Г гумма

19. Яке дерево є джерелом натуальноо каучуку

      А гевея,   Б береза,   В яблуня,   Г клен

20.Укажіть матеріал, що є продуктом вулканізації природного каучуку

     А пластмасса,   Б поліхлоропреновий каучук,   В  полібутадієнстирольнй каучук,                         Г   гумма

21. Яке призначення хлоропренового каучуку

             А   загальне,   Б спеціальне,   В ексклюзивне     Г таємне

22. Яка речовина є вулканізувальним агентом

А  кисень,   Б вода,   В сірка,   Г вуглець

23. Порівняйте властивості каучуків загального і спеціального призначення.

24.Яким кодом позначено барвник

А Е 100,    Б Е 200,    В Е 600,  Г  Е 900

25. Встановіть відповідність між технологічними функціями харчових добавок і Е – числами

1. Антиоксидант                                            А. Е 450

2. Емульгатор                                                Б. Е 500

3. Стабілізатор консистенції                    В.Е 700 – Е 800

4. Розпушувач                                               Г. Е 300

Д. Е 400

Виконати письмово

 

Метки уроков: група 16Т3, хімія
x

Перегляньте також

59-9826

Актуальні проблеми дистанційного навчання

04листопада 2024 р.  у Федорівському центрі професійної освіти відбулося чергове засідання методичної ...