Головна / Бібліотека / “Край, в якому я живу”

“Край, в якому я живу”

logo“Край, в якому я живу” – таку назву мав обласний етап Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти, до якого долучилися і здобувачі освіти Федорівського центру професійної освіти. Традиційно конкурс організовує КЗ “ Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді” ЗОР та проводиться з метою виховання в учнів любові до рідного краю, бережливого ставлення до історії, духовної спадщини українського народу.

72855815858754

До учасників заходу з привітальними словами звернулися виконувач обов’язків директора КЗ “Центр туризму” ЗОР Галина Савельєва та завідувач відділу краєзнавства та патріотичного виховання, старший лейтенант медичної служби ЗСУ Дмитро Янущенко.

Конкурсну роботу “Мій край-моя історія жива” презентувала Юлія Закарлюка (3 зображення_viber_2024-01-30_12-09-29-547курс) за історичним (історично-побутовим) напрямком. У своїй розповіді Юлія презентувала історію створення краєзнавчого музею “Берегиня”, ознайомила з основними розділами експозицій, експонатами музею, провела екскурсію біля тематичної експозиції “Джерела нашої духовності”.

Екскурсія відобразила побут та звичаї українського народу, декоративно-ужиткове мистецтво мешканців громади. Відвідувачі мали можливість послухати розповідь про музейні експонати з трьох основних експозиційних підрозділів: український одяг, український рушник, предмети домашнього вжитку, речі побуту та знаряддя праці.

?????????????Цікавою виявилася розповідь про важливий елемент українського національного одягу — вишивку, що є частиною душі українців, ідентичним кодом нації, про історію глиняного глечика, про предмети домашнього вжитку та використання знарядь праці у господарстві.

В підсумковому протоколі, де враховувалися середні бали команди журі за презентацію, розповідь Юлія Закарлюка посіла ІІ призове місце. Вітаємо з перемогою та бажаємо нових творчих задумів та успіхів.

То ж ми, сучасна молодь, шануємо і поважаємо традиції українського народу, розуміємо значення сили оберегів та символів. Адже українське народознавство має бути в серці кожного українця. І ми повинні зберігати та шанувати прадавні реліквії та передавати своїм нащадкам з роду в рід цю неперевершену скарбницю поколінь.

Світлана БАЛАК, бібліотекар

2 місце грамота

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...