Головна / Методична робота / Інноваційна діяльність / Актуальні питання освітньої діяльності викладача-філолога

Актуальні питання освітньої діяльності викладача-філолога

с3 19 квітня 2023 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області на сервісі Zoom  проведено обласний онлайн-семінар викладачів української мови та літератури, зарубіжної  літератури  закладів професійної (професійно-технічної) освіти Запорізької області на тему «Актуальні питання освітньої діяльності сучасного викладача української мови та літератури» . У семінарі взяли участь 34 фахівчині.

Розпочала онлайн-семінар Лілія ЧЕТВЕРЯКОВА, методист НМЦ ПТО у Запорізькій області, яка  зазначила, що сучасний стан розвитку суспільства  потребує якісно нового рівня, зупинилася на актуальності проблеми  вибору інноваційних технологій та значенні української мови не тільки як ознаки національної ідентичності, а й слова-зброї .

Першою спікеркою стала  Наталія НЕСТЕРЕНКО, викладачка ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» , з доповіддю на тему «Використання інтерактивних електронних книг Book Creator як узагальнення педагогічного досвіду викладача». Наталія ОСТАПЧУК, викладачка Федорівського ЦПО,  поділилася досвідом роботи  з проблеми  «Використання цифрових інструментів на уроках зарубіжної літератури в умовах дистанційного навчання». Далі  запросили до слова викладачку української мови та літератури ДНЗ «Запорізький ЦПТОВТ» Ірину КОКІНУ. яка поділилася з колегами досвідом своєї роботи з питань формування творчої компетентності здобувачів освіти на уроках української мови та літератури під час дистанційного навчання. Наступна спікерка Жанна ЧИГІЛЕЙЧИК , викладачка зарубіжної літератури ДНЗ «Запорізький ПТКЛ», розповіла про використання програмного забезпечення для організації професійної діяльності викладача зарубіжної літератури.  Завершила онлайн-семінар колежанка  із ДНЗ «Запорізьке ВПУМС» Тетяна  ГОРИЛЕЙ, яка поділилася досвідом із теми «Feedback на уроках української мови та літератури», показала, як організувати зворотний зв’язок із здобувачами освіти на національній освітній платформі «Всеосвіта».

с8

Викладачки мали можливість спільно попрацювати на онлайн-дошці Jambord  «Педагогічна майстерність викладача»  щодо складових професійної компетентності викладача-філолога, психологічного портрета сучасного педагога, шляхів розвитку професійної компетентності; надихнулися новими ідеями  продуктивного викладання своїх предметів.

Наталія ОСТАПЧУК, викладачка Федорівського ЦПО

Остапчук Наталя Миколаївна

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

IMG-23c6ec29b0a4b3f51e506acee57fde1a-V

На порозі професійних буднів…

15 лютого у Федорівському центрі професійної освіти відбувся захист дипломних робіт у ...