Головна / Урок / Сервірування столу (группа 86)

Сервірування столу (группа 86)

Сервірування стола – це підготовка його до обслуговування, тобто вірне розміщення в певному порядку всіх необхідних для цієї мети предметів (посуду , приборів, столової білизни та інше ). Сервіровка стола повинна відповідати наступним вимогам(запис в зошити):

– відповідати виду обсуговування

– сніданок, обід, вечеря;

– відповідати меню закусок , страві напоїв які подаються;

– бути естетичною

– співпадати з формою стола, кольором скатертини і серветок (з формою їх складання)і з загальним інтер’єром залу;

– відображати національну особливість і тематичну направленість підприємства,залу та ін.;

– всі предмети сервіровки розкладати у відповідності з правилами.

Красивий стильний посуд, прибори, столова білизна високої якості прикрашають стіл і весь зал, створюють святковість,затишок і в певній мірі збуджують апет.

Загальні правила сервірування стола:

Стіл сервірують в такій послідовності (робота з таблицею):

1. Накривання стола скатертиною

2. Сервірування тарілками

3.Сервірування приборами

4. Сервірування склянним, кришталевим посудом

5. Розклад серветок

6. Розміщення приборів для спецій,вази з квітами

 

x

Перегляньте також

59-9826

Актуальні проблеми дистанційного навчання

04листопада 2024 р.  у Федорівському центрі професійної освіти відбулося чергове засідання методичної ...