Головна / Виховна робота / Пишаємось випускниками. Герой – рятівник року

Пишаємось випускниками. Герой – рятівник року

i (3)

Цьогоріч лауреатом Всеукраїнської акції «Герой – рятівник 2021 року» став мешканець  Гуляйпільщини Сергій Тимошенко, випускник нашого навчального закладу. Сергій навчався у групі №11 за професією «Тракторист – машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар-ремонтник, водій (категорії «В», «С») у  2004 -2007 н.р.

Урочиста церемонія нагородження відбулася у День рятівника – 17 вересня , в м. Києві у Маріїнському палаці, де герой  із Запорізької області отримав Диплом та цінний подарунок від Президента України Володимира Зеленського і голови ДСНС Миколи Чечоткіна.

Моральний вчинок

i23 січня Сергій Тимошенко і Юрій Мішин проїжджали по вулиці Набережній у м. Гуляйполе. Аж раптом на дорогу вибігла перелякана жінка, із криками кинулася під колеса, благаючи про допомогу. В її будинку виникла пожежа, а всередині залишились двоє дітей. Чоловіки  кинулись на порятунок. Відчинивши вхідні двері, вони побачили, що вогонь вже розігрався не на жарт, дихати не було чим. Через дуже сильне задимлення і жар, дихати було неможливо і абсолютно нічого не видно.Сергій набрав повні легені повітря та навпомацки пішов на пошуки дітей. Катерина, мати дітей, показала, де їхня кімната, сподіваючись, що вони саме там. Юрій вибив вікна у дитячій і чекав команди Сергій, який знаходився всередині. Сергій знайшов малих на підлозі, вони лежали вже непритомні. Чоловік схопив їх на руки і передав Юрію у вікно. Тим часом на місце прибули вогнеборці та швидка. Рятувальники ДСНС ліквідували пожежу. Дітей разом із мамою госпіталізували до реанімаційного відділення міської лікарні. Хлопчики 1-го та 5-ти років встигли надихатися димом, тому потребували кисневої терапії. Після надання медичної допомоги, маленьких Артема та Женю виписали додому.

Наступного дня вже вся країна завдяки запорізьким рятувальникам і журналістам дізналася про героїчний вчинок Сергія Тимошенка.

Запорізька область багата на героїв. Тепер до них приєднався й Сергій Тимошенко, чий вчинок можна вважати справжнім подвигом, прикладом для наслідування. Завдяки таким людям ми віримо у наше безпечне та щасливе майбутнє! Приєднуємося до привітань  та дякуємо, Вам, Сергію, і вітаємо із заслуженою нагородою.

Світлана Балак, бібліотекар

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...