Головна / Новини / Ти будеш жити, Україно – країна щастя і добра!

Ти будеш жити, Україно – країна щастя і добра!

Заповіт предків – не зрікатися своєї

віри й рідної мови, батьківських

звичаїв і заповітів, бо це карається

ганьбою та забуттям.

 

Національні традиції – це неписані правила, яких прагне дотримуватись кожен народ. Наші ж національні традиції завжди грунтувались на принципах добра, справедливості, вірності своїм обов’язкам і заповітам предків. А народ, як правило, у своєму поступаль-ному розвитку завжди відбирає все краще, гідне і передає його у вигляді оберегів, звичаїв, традицій, культурних, етичних й естетичних надбань від покоління до покоління.

Тому 29 листопада  в бібліотеці нашого ліцею була проведена виховна година  на тему: «Ти будеш жити, Україно – країна щастя і добра!». Метою виховного  заходу було формування  у учнів любові до своєї України, до її оберегів, до співучої мови, пісні, народних традицій. Виховувати гордість за свою Батьківщину.

Учні взяли активну участь у підготовці до виховного заходу. Принесли вишиті вироби, допомогли у оформленні народознавчого куточку, а також зіграли ролі під час проведення виховної години, допомогли в підборі музики та пісень.

Хочеться подякувати таким учням з групи №11- Алдаковській Анастасії, яка була в ролі України, та учням групи № 21 – це Бортнік Світлані – украї-ночці, Вовнянко Олек-сандру – українець, Скребець Катерині – мова та Сліпченко Олександру, який був у ролі рушничка.

Я думаю,  що у кожого з присутніх на виховному заході щось  зойкнуло у  серці, коли говорилось про найсвятіше, що є  в серці кожного з нас – нашу Україну, про її обереги, про найсвятішу мову на землі – українську. У кожної людини є свій рідний куточок на Землі. Це – край, місце, де вона народилась. Це – її маленька батьківщина. З таких маленьких рідних куточків і складаєть-ся наша велика Батьківщина.

Підготувала бібліотекар  Зубець Г.В.


Про admin

admin

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

IMG-23c6ec29b0a4b3f51e506acee57fde1a-V

На порозі професійних буднів…

15 лютого у Федорівському центрі професійної освіти відбувся захист дипломних робіт у ...