Головна / Методична робота / Засідання МК / Робота викладача дистанційно

Робота викладача дистанційно

8498461651651 14 листопада 2023 року в Федорівському центрі професійної освіти відбулося чергове засідання методичної комісії викладачів загальноосвітніх дисциплін на тему «Робота викладача на дистанційній платформі».

Screenshot 2023-11-14 213647Наталія Остапчук, голова методичної комісії, зробила короткий огляд найпопулярніших (за версією «НУШ») онлайн-платформ та вебсервісів, зокрема HUMAN, Нові знання, Єдина школа, Moodle, GoogleСlassroom.

Screenshot 2023-11-14 151147Олена Малахова, заступник директора з НВР, викладачка математики, повідомила про можливості платформи віддаленої освіти та переваги для віддаленого навчання GoogleСlassroom, поділилася досвідом роботи у сервісі Сlassroom, продемонструвала онлайн створення уроку, додавання матеріалів, розповіла про особливості оцінювання робіт, підкреслила, що до  переваг сервісу зазвичай відносять безкоштовність, простий інтерфейс та інтеграцію з іншими інструментами Google, до яких звикли багато користувачів, особливо  здобувачі освіти.

Screenshot 2023-11-14 161302Алла Шепель, викладачка математики, фізики й інформатики, доповнила колежанку та  звернула увагу на один із недоліків вебсервісу, зокрема неможливість відстежити роботу здобувачів освіти. Також педагогиня А. Шепель у котре поділилася досвідом роботи на платформі Moodle, на прикладі курсу з інформатики показала переваги Moodle як системи для здобуття освіти під час дистанційного навчання. Адже саме в ній можна організувати повноцінний освітній процес, з урахуванням та дотриманням основних чинників універсального дизайну навчання, що включає засоби навчання, систему контролю й оцінювання навчальної діяльності здобувачів освіти, забезпечити професійну підготовку майбутніх фахівців, що дозволить підвищити їх конкурентоспроможність на ринку праці.

Учасниці відеоконференції поділилися проблемами щодо відвідуваності здобувачами освіти онлайн-уроків, у дискусії знайшли шляхи їх  вирішення.

Наталія ОСТАПЧУК, голова методичної комісії

викладачів загальноосвітніх дисциплін

Федорівського ЦПО

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

71785187158

Вітаємо переможця обласного творчого конкурсу “#Роби_як_я”

Вітаємо переможця обласного творчого конкурсу “#Роби_як_я” Микитенка Нікіту, здобувача освіти групи 13. ...