Головна / Новини / Сила єдності: Допомагаємо ЗСУ разом

Сила єдності: Допомагаємо ЗСУ разом

IMG_20240712_140026_717Колектив Федорівського центру професійної освіти активно допомагає захисникам України. Кожен внесок, незалежно від його масштабу, є важливим та необхідним для підтримки Збройних Сил України, забезпечення миру і безпеки в країні.

Щоб не залишатися осторонь від інших, наша команда працює в декількох напрямках, а саме: збираємо кошти та відправляємо на рахунки спеціальних благодійних фондів, які займаються закупівлею необхідного обладнання та забезпечення військових, підтримуємо моральний дух наших захисників, створюємо Книгу Пам’яті “Червона калина”, працюємо над проєктом “Герої поруч з нами”, збираємо матеріали, фотодокументи, історії успіхів наших захисників.

Для поранених воїнів, які знаходяться у запорізьких лікарнях неодноразово передавали предмети першої необхідності, гумове взуття, фрукти та смаколики.

IMG_20240712_140015_173Виготовлення оберегів для захисників є процесом, що включає різні етапи, матеріали і символіку. Обереги виготовляємо з любов’ю та позитивними думками, що додає їм особливої сили і значення для тих, кому вони призначені. Для створення оберегів використовуємо натуральні матеріали: шерсть, бавовну, мішковину, джут, додаючи до роботи символічні елементи: зерна пшениці, насіння соняшнику, гарбуза, кукурудзи, лаврове листя, різнотрав’я, з фурнітури — стрічки, нитки, бусини.

Традиційним стало плетіння браслетів зі стрічок, плетених ниток або шнурів, декоруючи символічними елементами, такими як вузлики, прямі та кручені вузли, що мають значення в народних віруваннях.

Виготовляючи мішечки з тканини, наповнюємо спеціальними травами як звіробій, полин, м’ята, що мають захисні властивості. Процес створення оберегу зазвичай супроводжується гарними думками та молитвами, благословеннями та іншими духовними практиками.

Цікавими оберегами є і ляльки-мотанки, що символізують охорону та благополуччя, підкови і зірки, як символи щастя та удачі.

IMG_20240712_135946_643Малюнки для захисників часто малюються здобувачами освіти, працівниками центру, та їх дітьми, які хочуть підтримати воїнів морально.

У малюнках зображуються символи миру та підтримки: голуби, серця, квіти, прапор, герб. І обов’язково додаються написи з побажаннями миру, Перемоги, здоров’я.

Ці процеси мають на меті не тільки створити щось красиве, але й передати частинку душевного тепла та підтримки тим, хто захищає країну від ворога.

Ось так, крок за кроком, наповнюються добрими справами наші серця. Не зупиняємось. Рухаємось далі. Підтримуємо захисників Збройних Сил України і віримо, що прийде нарешті довгоочікувана Перемога та всі неодмінно повернемося до рідних домівок.

Світлана Балак, бібліотекар

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

2024-07-11_08-59-04

Звіт директора за 2023-2024 навчальний рік

Звіт директора ФЕДОРІВСЬКОГО ЦЕНТРУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ Зелєнцова Андрія Володимировича за 2023-2024 навчальний ...