Головна / Бібліотека / Слово поета єднає народи

Слово поета єднає народи

2014 рік – міжнародний рік Тараса Григоровича Шевченка

200 років Кобзарю

Справжньою народністю близька і співзвучна нашому часу творчість Тараса Григоровича Шевченка бо ми і сьогодні, відзначаючи його ювілей, а саме 200 років від дня народження, вслухаємось у пророчі слова українського Прометея, який мріяв про мир на Землі, про братерство та єднання народів.

Як свідчення великої любові та шани до Великого Кобзаря, до читального залу міської бібліотеки імені Василя Діденка, завітали шанувальники Кобзаревої музи – учні нашого ліцею.

Бібліотекар Валентина Явір організувала заочну мандрівку юнаків до джерел творчості народного митця, провела тернистими шляхами страждального життя Тараса, згадавши і животворну спадщину його творів, що стали надбанням сучасності.

Бібліотекар Наталія Кірієнко запропонувала взяти участь у пізнавальній вікторині та розгадуванні цікавого кросворду, під час яких ерудована молодь отримувала солодощі.

Втілені у поезії та музиці образи шевченківських творів, повернулись до учасників зустрічі у яскравому враженні від мультимедійної презентації, яку підготували Ірина Ставицька та Петро Дармороз.

Чистими струмочками бриніли рядки віршів Тараса Шевченка у виконанні учнів ліцею: Олександра  та Євгена Поліщуків, Віталія Бальсанка, Максима Мороза, Артура Абгаряна, Антона Плющія та акапельна пісня «Зацвіла в долині» у виконанні Євгена Самойлика.

Уславити, вшанувати Тараса Шевченка – це значить віддати належне життю. Скрізь, на кожній сторінці його книг, у всіх барвах його палітри ми чуємо безупинну музику, наче биття серця, відлуння кобзи, у якої  кожна гаряча струна позначає протиборство сил життя і смерті. Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!

Редактор: С.В. Балак

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...