Головна / Виховна робота / З відданістю Україні в серці

З відданістю Україні в серці

україна понад усе! Другий рік поспіль у Федорівському центрі професійної освіти не лунає дзвоник. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну позбавило можливості навчатися в класах. Але попри виклики, що випали на долю дітей і дорослих, колектив закладу та здобувачі освіти не втратили жагу до роботи і навчання, знайшли можливість учитися і навчати за будь-яких обставин.

Screenshot 2023-09-01 091037У Федорівському ЦПО перший урок відбувся дистанційно. У третьокурсників 13 групи – на тему «З відданістю Україні в серці». Здобувачі та здобувачки освіти прослухали гімн Українських січових стрільців «Ой у лузі червона калина…»; переглянули відео, презентацію, згадали українців, які в різні часи славили Україну своїми іменами: науковці Іван Пулюй, Ілля Мечников, Юрій Кондратюк, Сергій Корольов, Борис Патон, конструктор Ігор Сікорський, митці та мисткині Серж Лифар, Дмитро Тьомкін, Соломія Крушельницька, Квітка Цісик та ін.. Зауважили, що нині, в нелегкий час, багато українців боронять нашу державу, тим самим рятуючи весь світ. Таких героїв багато, зокрема послухали розповіді й про захисників із Гуляйпільщини.

Screenshot 2023-09-02 144928Поговорили про символ Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Сонях – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. Із зернятком, що обов’язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити. Сонях – це ще й символ процвітання України та єдності.

Screenshot 2023-09-02 140815Також поділилися думками, що означає бути патріотом своєї країни, що найменше можемо зробити для своєї батьківщини та чому український народ є незламним.

Незламні, бо захищаємо свою землю, бо наші мужні і витривалі воїни швидко вчаться мистецтву володіти новітньою зюроєю, бо маємо потужний волонтерський рух, бо кожен українець сьогодні допомагає наблизити перемогу в будь-який спосіб. Усе повернемо і відбудуємо!

Наталія ОСТАПЧУК, викладачка ФЦПО

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

75785747585

Результати відбору підручників за 11 клас