Головна / Новини / Знай свій рідний край

Знай свій рідний край

IMG_20161005_132203 В рамках проведення виховної години “Знай свій рідний край ” учні 53 групи (ІІ курс, професія кухар, кондитер – класний керівник Тимошенко Ольга Григорівна) та 62 групи (І курс, професія кухар, кондитер – класний керівник Шепель Алла Анатоліївна) відвідали головний осередок зібрання  історії рідного краю «Гуляйпільський районний краєзнавчий музей».

Початок екскурсії дало відвідування експозицій підземного корпусу: археологія рідного краю, доба Запорізького козацтва, селянський побут, міщанський побут.  Де учні, разом з досвідченим екскурсоводом, з головою поринули в глибини віків та їх матеріальні свідчення представленні в музеї. Звичайно кожного зачарували і роботи відомого на всю Гуляйпільщину коваля, але не менше його історія кохання до багатої дівчини. І сухі цифри, події історії, дати заясніли живими словами екскурсовода про життя, вірність та зраду оживших з глибин віків історичних постатей  минулого.

Живий інтерес викликала у вихованців експозиція найвідомішої постаті Гуляйпільщини  – Нестора Махно, його дитинство, юність та старість. В ході якої тисячі питань лунали від вихованців про друзів, ворогів, кохання, діяльність, войовничі походи нелегку долю та останні роки героя.

Але найбільший емоційний окрас мала сучасна експозиція присвячена рокам АТО та участі наших земляків у ній. Майже всі учні   побачили знайомі обличчя з фотографій присвячених участі наших чоловіків та хлопців подіям антитерористичної операції. А матеріальні докази війни на Донбасі дали змогу кожному оцінити реальні події сьогодення.

Жоден учень не вийшов з-за стін музею байдужим до історії краю де він народився і живе.  і я сподіваюсь, що ця виховна година залишила в душі кожного вихованця краплину гордості за героїв минулого і теперішнього, які не шкодуючи сил, а іноді і життя боролися за волю рідного нам краю.

Викладач математики

Шепель А.А.

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...