Головна / Новини / ПАМ’ЯТЬ ПРО АФГАНЦІВ!

ПАМ’ЯТЬ ПРО АФГАНЦІВ!

Кожен солдат, який пройшов війну в Афганістані став його частиною. День 15 лютого назавжди залишиться для всіх нас затьмареним гіркотою втрат і осяяним сонцем виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Війна в Афганістані – це трагедія і доблесть сотні тисяч людей, мужність і героїзм,  кров і біль, страждання і втрати… Це не тільки біль сердець її учасників, це – пересторога на майбутнє.

Ідуть роки… А наш ліцей залишається для всіх поколінь місцем постійних зустрічей, уроків мужності, уроків пам’яті.

Щороку в лютому, вшановуючи цей день, ми згадуємо героїв тієї війни.

ДНЗ «Чубарівський професійний аграрний ліцей» пишається тим, що знайомий з одним із них – це майстер виробничого навчання Двірник Сергій Васильович.

Сергій Васильович народився, виріс, живе і працює в рідному селі Чубарівка. 18-ти річним хлопцем був  призваний до лав Радянської Армії. Потрапивши в Туркестанський військовий округ, польова пошта №83506, за власним бажанням пішов виконувати інтернаціональний обов’язок.

Сергій Васильович проходив службу в Демократичній Республіці Афганістан в 334 окремому загоні спеціального призначення, командир відділення розвідгрупи 10-ї роти 1-го взводу в м.Асадабад, провінція Кунар. За час проходження служби був нагороджений медалями «За отвагу» і «За отличие воинской службы II-й степени».

Знаючи Сергія Васильовича з часів його навчання в ліцеї, ми горді тим, що поряд з нами живе і працює мужня і рішуча людина. Багато разів слухаючи його про пекло війни, про зустрічі з друзями-афганцями, наші серця б’ються сильніше, ми  неначе разом з ним переживаємо біль втрат і радість життя. Афганістан навчив таких чоловіків цінити дружбу, відданість, любов і, звісно, знати ціну життя.

На уроці мужності «Афганістан – ти серця мого біль», який сьогодні пройшов в бібліотеці ліцею, Сергій Васильович поділився своїми спогадами про далекі  роки служби в Республіці Афганістан і побажав, щоб у наших родинах і сім’ях завжди світило сонце радості, добра і любові.

 

Директор ліцею Зелєнцов Андрій Володимирович

 

Учасник бойових дій в Демократичній Республіці Афганістан,

майстер виробничого навчання

Двірник Сергій Васильович

Урок мужності провів директор ліцею

Зелєнцов А.В.

Фото на пам’ять


 

Про admin

admin

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...