Головна / Новини / Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…

Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…

DSCF8014

Чорнобилю! Зелений пагорбе,!

У якому ти жив сторіччі?

Запеклись перестиглі ягоди,

Наче кров на твоєму обличчі.

2016 рік визначний на пам’ятні дати, однією з яких є 30–та річниця від дня Чорнобильської трагедії. Саме 14 грудня, в День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учні Державного навчального закладу «Чубарівський професійний аграрний ліцей» шанували тих, хто брав безпосередню участь у ліквідації наслідків аварії  на атомній станції. До ліцею завітав учасник ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Василь Михайлович Іщенко.

чорнобильВедучі заходу Толошний Андрій та Шишка Владислав (2 курс, професія слюсар-ремонтник, тракторист-машиніст) розповіли про розвиток подій того часу, про трагедію, яка увійшла в історію людства, як найбільша техногенна катастрофа. З вуст другокурсників Андрусишина Олександра, Кривошеєва Олександра, Марченка Олександра, Пасічника Віктора (професія слюсар -ремонтник, тракторист- машиніст) звучали поезії про Чорнобиль, про незагойну рану на тілі України.

Минають роки, але дзвони Чорнобиля звучать як набат, як пересторога і тривога за майбутнє життя молодого покоління.

Хвилиною Пам’яті вшанували тих перших героїв, хто собою закрив вогонь пекла, кого сьогодні вже немає, хто заплатив дорогою ціною за чиюсь помилку своїм здоров’ям і життям.

То ж, наша вдячність усім тим, хто ризикуючи власним життям і здоров’ям брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, хто продовжує відроджувати до нового життя, обпалену радіацією землю.

                                                        Світлана Балак

бібліотекар

DSCF8029

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...