Головна / Новини / Наш ліцей очима «РАЙОНКИ»

Наш ліцей очима «РАЙОНКИ»

Чубарівський ліцей навчає, плекає і розважає

Чубарівський ліцей навчає, плекає і розважає

Чубарівський професійний аграрний ліцей – це маленький світ Пологівщини. Для директора навчального закладу Андрія Зелєнцова, це друга домівка вже 41 рік, 15 із них на посаді директора.

Висновки робиш, коли бачиш, що він разом з колективом робить для ліцею. Нещодавно Андрій Володимирович провів для районківців екскурсію по ліцею, гуртожитку, а також провів нас до клубу, де саме робиться капітальний ремонт. Ми були в захваті!

Майже кожний кабінет ліцею після ремонту, або в стадії ремонту. Ліцей повністю «закомп’ютеризований», є інтернет, Wi -Fi, мультимедійні cистеми. У таких прекрасних умовах навчаються майбутні водії, трактористи і будівельники.

Вражає кількість кімнатних рослин, їх тут багато. Бібліотекар Ганна Зубець одна із великих поціновувачів кімнатних квітів.

– Люблю, коли квітів багато! Не тільки я одна в ліцеї вирощую кімнатні квіти. Ми часто ділимося з працівниками відростками, шукаємо нові види рослин. Любов до квітів прививаємо своїм студентам, – розповіла Ганна Василівна.

Окрім квітів, жінка любить шити, саме вона наразі шиє костюми студентам для новорічного вечора.

– Кожен із викладачів та працівників вкладає свою часточку, щоб атмосфера в ліцеї налаштовувала, як на навчання так і на творчість, – говорить директор Андрій Володимирович.

Він розповів і про інші досягнення. В цьому році ліцей забезпечує своїх студентів повною стипендією і 3-х разовим безкоштовним гарячим харчуванням (раніше ті учні, які отримували триразове харчування отримували не повну стипендію). На балансі ліцею 400 га землі, які під час виробничого навчання обробляють самі студенти. Для цього є вся необхідна сільськогосподарська техніка. За рахунок цього Чубарівський професійний аграрний ліцей покращує матеріально-технічну базу, підтримує в робочому стані техніку, будівлі, організовує харчування учнів, вирішує їх побутові і соціальні проблеми.

Для гуртожитків ліцею в селі Чубарівка і місті Гуляйполе закупили нові меблі майже на 100 тисяч гривень. Таким чином кімнати в обох гуртожитках будуть повністю оновлені. У холі стоїть новенький тенісний стіл, де студенти вдосконалюють свою спортивну майстерність.

Гуртожиток ліцею у свій час надав притулок багатьом переселенцям із Донбасу, своїм домом вважають його багато студентів.

– В найближчих планах зробити ремонт у гуртожитку, і зробити тут їдальню, – поділився планами директор.

Наразі їдальня знаходиться в окремому приміщенні, але директор мріє «перенести» її на перший поверх гуртожитку.

Відкриттям для нас став клуб на території ліцею, в якому після капремонту будуть показувати фільми і влаштовувати молодіжні дискотеки. Для цього збираються придбати надсучасну і потужну апаратуру.

В гуляйпільському відділенні також справи йдуть вгору. З останнього – тут було обладнано комп’ютерний клас. Найближчим часом буде проводитися ремонт даху майстерні, метал для ремонту вже закупили.

Хочеться подякувати колективу ліцею за їхню щоденну турботу про дітей. Від всього, що ми побачили, залишилися тільки приємні враження. Чекаємо запрошення на відкриття відреставрованого клубу.

Автор: Оксана БЕВЗЮК

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...