Головна / Новини / Толерантний Всесвіт побудуй!

Толерантний Всесвіт побудуй!

Уже  традиційним у листопаді  до Міжнародного дня толерантності у ДНЗ “Чубарівський професійний аграрний ліцей” став тиждень толерантності.

Учнівською президентською радою цього року були проведені акції “Подаруй посмішку”, “Твори добро!”, “Напиши листа солдату”, бліц-опитування “Проблеми війни і миру в сучасному світі”, діалог “Молодіжні субкультури”, конкурси “Найтолерантніша група” та “Скажи комплімент другу”, тренінг  “Я – толерантна особистість”.  Рада бібліотеки “Мрія” провела конкурс міні-творів “Кожна людина може чимось прислужитися Україні”.

У літературній вітальні “Антифашистська тема у світовій літературі” учні ІІІ курсу говорили   про твори  Б.Брехта, Е.М. Ремарка, А.Зегерс, Е.Хемінгуея, А. Камю, Д.Олдріджа, М.Шолохова, Ю.Бондарева, В.Бикова, О.Гончара, які розповідають про трагедію народів, обпалених війною, причиною якої є страхітливі ідеї фашизму, шовінізму, нацизму, тоталітаризму.

На засіданні методичної комісії класних керівників та майстрів виробничого навчання на тему “Патріотичне  виховання учнів “ зазначалося, що серед особистісних рис громадянина-патріота необхідною є і толерантність, її треба виховувати в учнів задля того, щоб вони мали можливість успішно взаємодіяти в суспільстві, вирішувати конфлікти без насилля, сприяти збереженню миру. Також педагоги привітали учня 41 групи Баранова В., який став дипломантом конкурсу “Патріотизм у долі Запоріжжя” у номінації “ Час змін – 2014” із творчою роботою “Повертайся живим!”

Члени клубу “Діалог” під час години спілкування “Щоб на серці панувала злагода” прийшли до висновку, що толерантність перш за все має на меті прийняття інших такими, якими вони є, і взаємодію з ними на основі згоди; здатність вести себе толерантно може стати  особистісною рисою і зможе забезпечити успіх у спілкуванні.

На диспуті “Толерантність: вимога часу чи моральна категорія?” прозвучали слова Антуана де Сент-Екзюпері: ”Якщо я чимось на тебе не схожий, то цим зовсім не ображаю тебе, а , навпаки, обдаровую”. Його слова – це не тільки урок нам, тим, хто живе у ХХІ столітті, а й підтвердження того, що світ різноманітний і саме цим він прекрасний. Бути терпимими один до одного – велике мистецтво. Дана моральна якість має визначальне  значення для мирного співіснування людей різних національностей, релігій, поглядів.

За результатами тестування, опитування та конкурсу “Найтолерантнішою групою” визнано учнів 42 групи.

            Наталія Остапчук,

 викладач ДНЗ “Чубарівський ПАЛ”

Про admin

admin

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

71785187158

Вітаємо переможця обласного творчого конкурсу “#Роби_як_я”

Вітаємо переможця обласного творчого конкурсу “#Роби_як_я” Микитенка Нікіту, здобувача освіти групи 13. ...