Головна / Виховна робота / «Vincitquimeminit (Перемагає той, хто пам’ятає)»

«Vincitquimeminit (Перемагає той, хто пам’ятає)»

Уже десять років українці живуть в умовах жорстокої війни з країною-агресоркою росією. Щодня ми платимо занадто високу ціну за свою незалежність і свободу – життя наших захисників і захисниць, життя дітей, зруйновані  міста і села, зруйновані долі. Війна згуртувала український народ,  мобілізувавши весь її потенціал на відсіч ворогу. Вона торкнулася кожної української родини, стала частиною нашого життя, а перемога у ній стала спільною метою всього українського народу.

перемагаєУ Федорівському центрі професійної освіти відбувся перший урок на тему  «Vincitquimeminit (Перемагає той, хто пам’ятає)», присвячений  захисникам України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Здобувачки та здобувачі освіти  першого курсу 44 групи (професія «Кухар; кондитер») ушанували хвилиною мовчання борців за волю України; долучилися до акції пам’яті «Сонях»; слухали поезії та пісні про героїв, які на 922-й день повномасштабного вторгнення не здаються, а дають гідну відсіч ворогу; розпочали складати «Живу історію» про вчинки українських захисників, захисниць, волонтері, в волонтерок, цивільних громадян. Першокурсники пройшли інтерактивний квест  «У пошуках скарбів України», позмагалися у грі на знання історії України, поговорили про те, чому важливо підтримувати  військових та як ми можемо допомогти Україні.

Screenshot 2024-09-02 092946Упродовж століть українці боролися за свою незалежність, культуру,  мову. Нині  маємо зберегти та примножити ці надбання. Тому важливо пам’ятати тих, хто віддав своє життя за Україну, боронив нашу землю і тримає опір. Герої живі, поки жива пам’ять про них. Щоб наше завтра було мирним, ми маємо цінувати сьогоднішній день. Пам’ятаймо своїх героїв і борімося за майбутнє.

 Наталія Остапчук, викладачка ФЦПО

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

IMG_20240712_135946_643

Сила єдності: Допомагаємо ЗСУ разом

Колектив Федорівського центру професійної освіти активно допомагає захисникам України. Кожен внесок, незалежно ...