Головна / Новини / Вітаємо наших здобувачів освіти!

Вітаємо наших здобувачів освіти!

184164264 6 листопада ми отримали наказ МНЦ ПТО щодо проведення конкурсу “Наукове пізнання світу” з предметів біологія, хімія та екологія. Організаторами конкурсу є Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

Мета проведення конкурсу – розвиток STEM-освіти при вивченні предметів природничого циклу (біологія, екологія, хімія), мотивація здобувачів освіти до науково-дослідницької діяльності та розвитку особистості через формування предметних компетентностей при практичному застосуванні набутих знань для розв’язання проблем і використання у професійній діяльності.

Задачі конкурсу включають:

  • формування у здобувачів освіти STEM-грамотності, що визначається ступенем оволодіння як знаннями у межах багатьох предметів, так і навичками використання міжпредметних підходів до розв’язання практичних задач;
  • розвиток у здобувачів освіти експериментальних вмінь: спостерігати явища, висувати гіпотези, планувати експеримент, аналізувати результати, встановлювати залежності, робити висновки тощо;
  • мотивація здобувачів освіти до навчально-дослідної, інтелектуальної та творчої діяльності, сприяння розвитку пізнавальних інтересів та формуванню предметних компетентностей, створюючи водночас відповідні умови для навчання.

Згідно з умовами конкурсу, реєстрація та подання конкурсних робіт тривали до 24 листопада. Учасники конкурсу мали представити лише авторські роботи. Зокрема, на конкурс подали заявки здобувачі і нашого Федорівського центру: Кір’янов Даніїл з біології та Ташевська Ксенія з хімії.

Кір’янов Даніїл підготував роботу під назвою “ДНК у склянці”, в якій в домашніх умовах він отримав молекули ДНК. Ташевська Ксенія представила відео під назвою “Лавова лампа”, де показала альтернативу всім відомого нічничка, який називається  «лавова лампа».

22 грудня відбулося підведення та оголошення підсумків конкурсу в онлайн-форматі на платформі ZOOM. Радість і гордість не оминули наш заклад, наші учні посіли ІІІ місце. Вітаємо наших здобувачів освіти! Ми пишаємось вами. Ніколи не зупиняйтеся на досягнутому – вчіться, дізнавайтеся нове, розвивайтеся. Бажаємо успіхів, натхнення та нових здобутків. Дякуємо за успішну роботу.

А.В.Зелєнцов

директор Федорівського центру ПО

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...