Головна / Кухар; Кондитер / Майстер–клас: «Приготування смарагдових млинців з начинкою»

Майстер–клас: «Приготування смарагдових млинців з начинкою»

11 березня розпочинається тиждень Масляної (Масниці). Це свято походить від старовинного язичницького свята проводів зими, що зберігалося після прийняття християнства.

5785287827878

Масляною це свято почали називати у 1960-х роках ХХ століття, до того свято називалося Масниця, тому в Україні і прийнято його так називати. Чому Масниця? Тому що в цей день споживали багато масної ситної їжі, тому немає нічого заторного в тому, щоб в цей час поласувати, скуштувати самих різноманітних страв і не відмовляти собі ні в чому.  Це були сир, масло, вареники з сиром і маслом, звідси назва Масниця. Крім цієї, є дуже багато регіональних назв. Це і Колодій, і Запусти, Сирний тиждень, Сиропуст. Оскільки Масниця в Україні – це більш жіноче свято, то ще існувала назва Бабське свято, Бабський тиждень.

58745248Також Масляна відома всенародним гулянням: це танці, співи, катання з гірок, на санчатах, спорудження масляного опудала, костри тощо. Триває масляна тиждень.

 Головною стравою на масляну є, як відомо, млинці, які печуть кожного дня з понеділка. Тож, на передодні свята у групі №36, “Кухар; кондитер” мною було проведено майстер-клас з приготування смачної закуски з млинців: «Смарагдові млинці з начинкою».

Спробуйте приготувати, я впевнена що вам сподобається. Смачного!

Світлана Нечет майстер в/н

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

2024-02-04_19-35-14

Готуємо тісто та вироби з нього

Вчимося смачно готувати  Тема уроків: «Готувати тісто та вироби з нього» Українська ...