26 січня 2016 року в ДНЗ «Чубарівський професійний аграрний ліцей» викладачем спецдисциплін Тимошенко Ольгою Григорівною було проведено відкритий урок у групі першого курсу №53 з професії «Кухар; кондитер» з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства».
Метою уроку було вивчення технології приготування страви, ознайомлення з асортиментом та правилами подачі у різних регіонах України.
Учениця групи Єрмакова Карина надала доповідь про особливості приготування українського борщу з пампушками, учень Літвінов Владислав розповів про види борщу в Україні, учениця Оліфан Надія представила правила подачі страви та сервірування столу. Ці завдання учні отримали як випереджувальне домашнє завдання на попередньому уроці.
Особливістю доповідей було використання електронних презентацій для більшої наочності. Закріплення нового матеріалу на уроці було проведено у вигляді гри. Учні були поділені на дві групи, кожна з яких виконувала своє завдання, яке полягало в тому, щоб визначити яким чином можна виправити помилки при приготуванні борщу. Такий метод зацікавив всіх учнів, вони активно працювали на уроці. На думку колег, що були присутні на уроці, тема уроку була розкрита у повній мірі, мета досягнута.
Заступник директора з НВР Бортнік О.В.