Головна / Новини / День Героя!

День Героя!

P90507-133845

Герой, вмираючи не гине,

Він двічі до життя вертає:

У вічності вітрами лине,

Безсмертним полум’ям палає

P90503-08454224 травня 2019 року у Федорівському центрі професійної освіти відбулася урочиста церемонія відкриття пам’ятної дошки, загиблому в Афганістані, колишньому випускнику навчального закладу Володимиру Вороні.

Цього травневого дня посміхалося сонце, а у серцях кожного з нас панувала урочистість, гордість, повага до шановних гостей, які зібралися на подвір’ї центру професійної освіти.

Здобувачі освіти, адміністрація, працівники центру вітали шановних гостей: голову Гуляйпільської міської ради Сергія Ярмака, начальницю відділу культури і туризму Гуляйпільської міської ради Любов Третьякову, голову ради ветеранів Володимира Циганова, колишнього директора Малинівської середньої школи Віктора Сура, майора, начальника відділу військового обліку та бронювання сержантів і солдатів запасу Вадима Глухова, рідну сестру, загиблого в Афганістані Володимира Ворони – Тетяну Шкабарню, воїнів-афганців: Віктора Харламова, Сергія Шамрая, Олександра Буханова, Віктора Герасимова, Олександра Мороза, Василя Кійка, Володимира Ільків, Михайла Шрамка, Івана Качана, Олександра Штейникова, Сергія Двірника.

Ведучі заходу Вікторія Руденко (3 курс, професія «Кухар; кондитер») та Владислав Полонік (1 курс, професія «Слюсар-ремонтник, тракторист-машиніст с/г виробництва, водій автотранспортних засобів») оголошують про відкриття урочистостей. Під звуки Гімну України підіймається Державний прапор. З вуст ведучих линуть рядки біографії Володимира, розповідь про героїчний вчинок загиблого Героя афганської війни.

До слова запрошуються: міський голова Сергій Ярмак, класний керівник Володимира Ворони – Віктор Сур та учасник бойових дій в Афганістані Віктор Харламов.

З нагоди 30-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану творча група «Червоні маки» стала ініціатором увічнення пам’яті колишнього випускника навчального закладу у вигляді пам’ятного знаку.

DSCF1755Саме у день загибелі героя-земляка, за сприянням спілки воїнів-афганців, які підтримали пропозицію та зібрали необхідні кошти для її встановлення і було призначено відкриття меморіальної дошки. Автором та виконавцем дошки є випускник навчального закладу Ярослав Терновий, який із задоволенням погодився внести і свою частинку до загальної справи добра, миру, вшанування полеглого у бою Володимира Ворони.

Під урочистий дріб барабанів, воїни-афганці Віктор Харламов та Сергій Шамрай знімають червоне полотнище зі стіни будівлі. Меморіальну дошку, загиблому в Афганістані Володимиру Вороні – відкрито!

Учасники церемонії покладають квіти до підніжжя Героя. Панує тиша, біль і смуток, всі присутні вшановують загиблих у афганській  війні хвилиною Пошани.

DSCF1761Афганістан ще довго буде щеміти в грудях кожного з нас, бо загиблих не повернути. Багато воїнів-інтернаціоналістів нагороджені орденами і медалями, серед них і Володимир Ворона також був нагороджений орденом Червоної Зірки… Та, на жаль, посмертно. Але найвищою нагородою, для тих, хто уцілів є життя, а для загиблих – пам’ять.

Володимир Ворона загинув в ім’я життя інших, в ім’я спокою і миру на нашій землі. Він загинув в розквіті сил, сповнених мрій, надій і планів, яким не судилося здійснитися.

Здобувачі освіти звернулися до його сестри Тетяни зі словами подяки, пообіцяли, що її загиблий брат буде для молоді  прикладом героїзму і мужності.

На завершення урочистостей ведучі подякували всім присутнім, які відгукнулися на запрошення і не стали осторонь увічнення пам’яті видатної особи рідного краю.

Віримо, що в наших родинах завжди світитиме сонце миру, добра, щастя і злагоди. А цей день, 24 травня – стане новою пам’ятною датою в календарі знаменних подій центру – Днем Героя!

Світлана Балак, бібліотекар

DSCF1752

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...