Професія – це та основна точка відліку, з якої починається все свідоме, діяльнісне життя кожної людини. Кожна молода людина, йдучи в доросле життя, прагне вибрати собі професію за покликанням. Вдалий вибір професії – це запорука того, що “не марно проживеш вік”, натхненно працюватимеш і отримуватимеш від своєї роботи велике задоволення.
Кондитер – найбільш поширена професія серед працівників сфери обслуговування, вона й найбільш давня.
Ця професія – одна з найважливіших у людському суспільстві. Вона необхідна у повсякденному житті.
Так 14.06.2023 року в Федорівському центрі професійної освіти відбулася Державна кваліфікаційна атестація з професії «Кухар, кондитер» в групі №6 (III курс). Всі учні вдало пройшли атестацію та отримали III розряд кондитера. Були представлені презентації виробів, відео звіт своїх кондитерських виробів, де в повному обсязі розкрита тема.
Учні з великою відповідальністю віднеслися до приготування своїх кондитерських виробів,показали всі свої вміння та навики які отримали під час навчання. Кондитерські вироби відповідали вимогам до якості, мали естетичний вигляд.
Окремо хотілося б сказати про підготовку Романової Юлії та Кормуш Аліни, які розкрили тему своїх робіт в повному обсязі, презентація відповідала всім вимогам, мала мальовничий вигляд та цікаву і корисну інформацію. Виріб відповідав всім державним стандартам. Також хотілося б відзначити таких учнів: Кузьменко Юрія, Назарова Ілью, Яковенко Альону, Закарлюку Ігоря, які бездоганно приготували вироби, та презентацію. Дали повну відповідь на поставлені запитання.
Тож хочеться побажати майбутнім фахівцям творчого успіху, вишуканості у створенні кулінарних шедеврів. І саме головне Перемоги та скорішого повернення додому.