Головна / Новини / Виховання– велика справа, воно вирішує долю людини

Виховання– велика справа, воно вирішує долю людини

987128548198259

Психологи стверджують, що під час війни  настрій людини є не менш важливим, ніж зброя та техніка. Нестабільним і складним є підлітковий вік у мирний час, а під час військових подій – тим паче. Тому завдання класного керівника та майстра – підтримувати здобувачів освіти, надавати допомогу у стабілізації психічного стану. У цьому напрямку важливими є виховні години, час, коли учасники освітнього процесу спілкуються, обмінюються думками, емоціями, діляться мріями або «наболілим» тощо.

5989821621618915 квітня класним керівником 21 групи Оленою Антоновою була проведена виховна година «Моя мальовнича Україна». Під час неї здобувачі освіти подивилися презентацію «Природа – вічний зразок мистецтва», підготовлений Артеменком Олегом та Савойським Вадимом. Слайди демонстрували великий та різноманітний світ України у різних куточках: стрімкий Черемош та красуня Рось, горді Карпати та широченний південний степ, пустелі Херсонщини і віковічні ліси Полісся. Цікавим була і розповідь про традиції, обряди, вірування українців 17-19 століть. Учні наводили приклади із повісті Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків», яку почали вивчати на уроці української літератури. Зокрема, учасники розповідали підготовлені цікаві факти про трембіту як найдовший інструмент у світі.

879871842635Здобувачі освіти з великим інтересом працювали з текстом повісті, вибирали діалектизми, шукали їх пояснення у Словнику діалектизмів, підбирали до них загальновживані відповідники.

Виховна година пройшла цікаво та пізнавально. Такі заходи сприяють розвитку патріотичної свідомості, виховують почуття прекрасного. Під час виховної години формувалися такі компетентності, як: екологічна, інформаційно-комунікаційна, громадянська та соціальна, культурна. Важливим є і те, що під час роботи здобувачі освіти вчаться співпрацювати у колективі, поважати думку інших, розвивають кругозір, лексичний запас. Важко переоцінити і те, що виховні години сприяють встановленню дружніх стосунків та об’єднують колектив!

                                                     Класний керівник 21 групи Олена Антонова

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...