Головна / Звіт директора / Звіт директора за 2023-2024 навчальний рік

Звіт директора за 2023-2024 навчальний рік

Професійно-теоретичну підготовку та загальнопрофесійну підготовку протягом 2023-2024 н.р. здобувало 419 учнів, з них 130 учнів (31 %) мають середній рівень навчальних досягнень, 266 учнів (64 %) мають достатній рівень навчальних досягнень, 23 учні (5 %) мають високий рівень навчальних досягнень. Успішність учнів протягом  2023-2024 н.р. становить 100 %, якість знань становить 69 %.

Професійно-практичну підготовку  протягом у 2023-2024 н.р. здобувало 443 учнів, з них 31 учнів (7 %) мають середній рівень навчальних досягнень, 350 учнів (79 %) мають достатній рівень навчальних досягнень, 62 учні (14 %) мають високий рівень навчальних досягнень. Успішність учнів протягом  2023-2024 н.р. становить 100 %, якість знань становить 93 %.

Всі учні були атестовані, не мають заборгованості у навчанні та мають право на отримання стипендії.

Підвищення кваліфікації викладачі та майстри виробничого навчання  було здійснено за раніше затвердженим планом про курси ПК на 2023-2024  навчальний рік.

Колектив закладу освіти  завершує працювати над методичною темою: «Підвищення рівня профес ійної майстерності педагога, як умова всебічного розвитку та формування компетентностей учнів».  У центрі працює 3 методичних об’єднань:  класних керівників, викладачів загальноосвітніх дисциплін, викладачів та майстрів виробничого навчання з професійної підготовки.  Головним у роботі методичних об’єднань є робота над науково-методичною темою закладу, організація самоосвітньої діяльності педагогічних працівників, вивчення й упровадження ефективного педагогічного досвіду, розробка й опрацювання інструментарію окремих тем програми, вивчення державних нормативних документів у галузі освіти, інструментів проведення дистанційного та змішаного навчання.

Основними підприємствами замовниками на підготовку кваліфікованих робітників є ТОВ «Дніпро-2009», ТОВ «НВП Сортостанція», ПП «Агрофірма ім. Шевченка», ТОВ «Агротехніка», ФГ «Світанок-2005», ТОВ «Іскра-плюс»  та інші підприємства Пологівського,  та Запорізького районів Запорізької області.

Виробнича діяльність в центрі здійснюється відповідно до графіка навчального процесу за професіями, курсами, групами, який розробляється та затверджується директором центру на навчальний рік. Професійно-практична підготовка здійснюється протягом всього терміну навчання. Для практичного закріплення знань, умінь та навичок, які одержані в процесі теоретичного навчання, проводиться виробниче навчання в навчальному закладі, виробниче навчання, виробнича практика на підприємствах та на базі закладу освіти у м. Вільнянськ, с. Михайлівка Запорізького р-ну та м. Запоріжжя. Професійна підготовка учнів з суміжних (інтегрованих) професій здійснюється в декілька етапів. Кількість етапів визначається кількістю рівнів кваліфікації (розрядів) та термінів навчання. Кожен етап забезпечує отримання робітничої професії відповідного кваліфікаційного розряду і завершується поетапною кваліфікаційною атестацією, вирішальним елементом якої є кваліфікаційна пробна робота та проміжна (поетапна) атестація, а при повному завершені навчання – державною кваліфікаційною атестацією  За звітний період план виробничої діяльності здобувачів освіти виконано в повному обсязі.

У 2023/2024 навчальному році організація виховної роботи навчального закладу здійснювалася в умовах дистанційної роботи, а також згідно Положення «Про організацію і проведення виховної роботи у Федорівському центрі професійної освіти», яке розроблено відповідно до Примірного Положення про виховну роботу у професійно–технічних навчальних закладах Міністерства освіти і науки (наказ МОН України від 16.04.2002р. № 257), Концепцією виховання дітей та молоді у національній системі освіти, Концепцією національно-патріотичного виховання дітей та молоді (наказ МОН № 641 від 16.06.15 року) з урахуванням основних  положень Декларації прав дитини, Законів України «Про освіту», «Про охорону дитинства», про «Професійну (професійно-технічну) освіту», Методичними рекомендаціями щодо організації та проведення виховної роботи в професійно (професійно-технічному) закладі.

Головною метою виховної роботи в умовах воєнного стану є гарантування безпекової складової здоров’я особистості, забезпечення її фізичного, психічного, соціального та духовного благополуччя.

Основними напрямками та завданнями виховної роботи педагогічного колективу навчального закладу при здійсненні виховного процесу у 2023-2024 навчальному році були:  оволодіння здобувачами освіти базових знань із основ безпеки та формування поведінки правильних безпекових дій, навчити правилам здоров’язбереження та життєзбереження власного та тих, хто поряд у разі бойових дій;  формування рис і якостей «українця-переможця» у війні російської федерації проти України, зокрема, почуття патріотизму, моральної стійкості, сили волі та твердості духу; вміння протидії ворожій пропаганді, виховання віри в перемогу, підтримка власного емоційного ресурсу; здатності та вміння протистояти негативним емоціям, стресу, почуттю небезпеки; виховання співчуття, милосердя, бажання прийти на допомогу, долучатися до волонтерської роботи; надання психологічної підтримки, забезпечення психологічного супроводу емоційно вразливих категорій осіб, ВПО-здобувачів освіти, зокрема; створення умов для засвоєння загальнолюдських і національних цінностей, виховання ціннісного ставлення особистості до Батьківщини, національних символів, суспільства і держави, людей, природи, праці, мистецтва, до себе, самовиховання і самореалізації особистості.

Станом на 01.09.2023 році у закладі освіти  контингент учнів становив 477 учнів, з них 30 учнів з числа дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 8 учнів з числа дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з опікою, 5 здобувачів освіти з числа малозабезпечених сімей та 128 здобувачів освіти з числа внутрішньо переміщених осіб. 12 здобувачів освіти проживають у гуртожитку в м. Запоріжжя.

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

2024-09-11_11-19-18

Науково-методична тема Федорівського центру ПО

Педагогічний колектив Федорівського центру професійної освіти у 2024- 2025  навчальному році розпочав  працювати   ...