Надів біленьку шапку.
Готує нам він борщ
І запікає бабку.
У кухаря смачний пиріг,
Чудова каша манна.
Він дбає про здоров’я всіх,
Йому подяка й шана!
В жовтні місяці в ДНЗ «ЧУБАРІВСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО» проходив відкритий урок виробничого навчання з професії «Кондитер, 3-го розряду» на тему «Приготування тістечка «Корзиночка пісочна з фруктовою начинкою».
Урок був насичений різноманітними інтерактивними методами і складався з ІV блоків.
І блок – Теоретичний « Гірлянда запитань»
Перевірка теоретичних знань з теми « Приготування пісочного тіста»», який складався з 15 запитань.
ІІ блок – Домашнє завдання « Я- технолог»
Учні розповідали цікаві факти з історії виникнення пісочного тіста та про «Книгу рекордів», з якої учні дізналися про рекорд з приготування найбільшого тістечка. Розповідь супроводжувалась демонстрацією фотографій, презентацій з теми, поясненням і обґрунтуванням кожної дії.
ІІІ блок – Практичні вправи. Приготування тістечка «Корзиночка пісочна з фруктовою начинкою».
Практична частина проходила в лабораторії, де учні були розподілені на бригади і під керівництвом майстра в/н Ковальової В. В. готували тістечка пісочні. Під час виконання вправ учнями майстер проводив цільові обходи. Виявлені помилки в діях учнів Ковальова В. В. допомагала усунути, показуючи учням правильне виконання завдання.
ІV блок – Заключний. Підбиття підсумків.
На бракеражний стіл учні подавали приготовані тістечка. Їх оцінювали по органолітичних показниках ( форма, колір кошика, смак, вага, запах).
Під час проведення відкритого уроку майстер в/н Ковальова В. В. показала вміння володіти групою, дотримуватись педагогічного такту, організувати, активізувати учнів, викликати в них бажання виконувати поставлені завдання, індивідуальний підхід до учнів. Урок був ефективним. Загальні враження від уроку позитивні.
Золотарьова О.В., методист