Головна / Методична робота / Інноваційна діяльність / Учитель живе до тих пір, поки він учиться

Учитель живе до тих пір, поки він учиться

Остапчук Наталія Миколаївна_pages-to-jpg-0001 Сьогодення вимагає від педагога системного розвитку та якісної самоосвіти. Модель сучасного вчителя передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, стимулює бути у постійному творчому пошуку. Конфуцій наголошував: «Ми навчаємося для того, щоб удосконалювати себе!»

аір 128 березня 2023 року викладачі Федорівського центру професійної освіти Остапчук Н.М. та Антонова О.М. були учасниками вебінару на тему «Застосування діяльнісного підходу в процесі викладання української мови та літератури», що проводився Академією інноваційного розвитку освіти. Спікером вебінару була кандидатка педагогічних наук, директорка авторського освітнього центру «Школа успіху» Тетяна Бутурлим.

аір 9Під час вебінару розглядалися цікаві та потрібні питання: побудова сучасних підручників на діяльнісній основі, принципи технології діяльнісного підходу до навчання, етапи та шляхи реалізації діяльнісного підходу в освітньому процесі. Була детально розглянути методика «навчання через гру». Т. Бутурлим продемонструвала, як на уроках української мови та літератури можна використовувати різні практичні прийоми: маршрутні листи, пазли, мовні батли, хмари слів, смужка ідей, «займи позицію» тощо.

аір 3Велика увага зверталася і на використання діяльнісного підходу у виховному процесі. Спікер прокоментувала, як під час виховних заходів доцільно застосовувати такі прийоми: музичні та пісенні батли, хмаринки-компліменти, «вибери потрібне», складання характеристики та багато інших.

Під час вебінару відбувалася дуже активна взаємодія із слухачами, спікер відповідала на поставлені питання, аргументуючи думку.

Впевнені, що самоосвіта викладача, прагнення до розвитку – невід’ємна частина його роботи, адже ці якості не видаються додатком до диплома про педагогічну освіту, а формуються у щоденній, систематичній праці.

                                  Олена Антонова

Викладач української мови та літератури

Остапчук Наталія Миколаївна_pages-to-jpg-0001

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

5817727518845-1

«Вони помирали, щоб жила Україна…»

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, ...