Головна / Спортивні досягнення / Козацькі розваги

Козацькі розваги

DSC_0794 17 жовтня у Федорівському центрі професійної освіти традиційно пройшло спортивно-історичне свято «Козацькі розваги» до Дня Захисників України та Святої Покрови. Всі групи ретельно готувалися до нього заздалегідь.

Перш за все, кожна група повинна була намалювати плакат на козацьку тематику та облаштувати свій курінь. Також групи дівчат приготували номери художньої самодіяльності для урочистого відкриття змагань, а групи хлопців повинні були виставити свою команду для участі у змаганнях.

DSC_0784Отже, свято розпочалося з урочистого відкриття змагань, на якому 10 наших найкращих та найсильніших хлопців, які неодноразово відстоювали честь навчального закладу на різноманітних змаганнях, було посвячено у ряди Запорозького Війська Низового.

Також в урочистій частині нас порадували своїм виступом вихованці Школи козацького бойового мистецтва «Спас» із міста Запоріжжя.

Після цього всі події перенеслися на нашу імпровізовану Запорізьку Січ, яка була облаштована нашими здобувачами освіти під керівництвом майстра виробничого навчання Бабійчук Н. та викладача Горового О.

Саме тут і проходила основна частина свята – змагання між групами закладу освіти, які організувала та провела керівник фізичного виховання Островська В.

DSC_0831В цей час глядачі та гості заходу могли спостерігати за тим, що відбувається, та вболівати за свою команду, смакуючи справжній козацький куліш, приготований майстром виробничого навчання Кір’яновою Ю.

Отже, спортивна програма змагань складалася із шести конкурсів: «Козацька сила» (учасникам треба було перетягти автомобіль ГАЗ на відстань 100м.),

«Військово-медична естафета» (кожен учасник команди мав пройти свій етап, найцікавішою з яких була евакуація пораненого на ношах)

«Метання довбні» (три учасника команди повинні були метати 24-кілограмову гирю)

DSC_0023«Підтягування в бронежилеті» (три учасники від команди повинні були підтягнутися на перекладині у справжньому бронежилеті)

Ще два конкурси провели для учасників запрошені гості свята представники Школи козацького бойового мистецтва «Спас». Це були:

«Збивання шапки» (учасники повинні без застосування сили зняти шапку у супротивника);

«Лава на лаву» (дві команди стають напроти одна одної та виштовхують суперників за коло).

В результаті запеклої боротьби місця серед учасників розподілилися таким чином:

І місце – 71 група;

ІІ місце – 93 група;

III місце – 61 група;

ІV місце – 91 група

                                                          Кугаєнко Р.,

заступник директора з НВР

Про user

user

Залишити коментар

Ваш email ніде не буде показанийОбов'язкові для заповнення поля позначені *

*

Вы можете использовать это HTMLтеги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

x

Перегляньте також

IMG_20211012_120534

Козацькі забави

12 жовтня у Вільнянському відділенні пройшли спортивні змагання «Козацькі забави» до Дня ...